Detenen dos lladres que furtaven, amb el mètode de l'estiró i amb extrema violència, a ancianes d’Alacant

Els detinguts, ja empresonats, cometien robatoris de manera itinerant per tot Espanya

Els lladres furtaven a les dones majors d'un barri d'Alacant amb extrema violència / Policia Nacional

La Policia Nacional d’Alacant ha detingut dos homes que robaven amb el mètode de l'estiró a dones majors, de més de 70 anys, amb extrema violència. Els detinguts, de 18 i 21 anys, es dedicaven a cometre robatoris temporalment en diverses ciutats espanyoles i ja estan en presó provisional acusats per quatre robatoris amb violència i intimidació.

Els lladres repetien sempre el mateix patró. Escollien ancianes que caminaven a soles pels carrers d’un mateix barri de la ciutat i, les agafaven per l’esquena i d’un estiró violent els llevaven la bossa i les joies que portaven. Els delinqüents, a més, actuaven amb extrema violència contra les dones, de fet a una la van tirar a terra i va quedar inconscient, segons han detallat fonts policials de la comissària del districte nord d’Alacant.

Els assaltants van cridar l'atenció dels agents quan van tindre constància de diversos robatoris en aquesta zona de la ciutat, “amb unes característiques idèntiques”, segons detalla la Policia Nacional. Aquest aspecte va fer pensar als agents que els autors probablement residien en la mateixa zona on feien els furts.

Les càmeres de seguretat de la zona, les comprovacions en establiments de compra venda de la ciutat, així com les declaracions dels perjudicats i d'algun testimoni presencial es va aconseguir identificar plenament als presumptes autors.

De fet, quan els van detindre, els arrestats estaven a escassos metres del punt on van cometre el primer robatori violent i on la víctima a causa de la forta estirada va caure a terra i es va pegar un colp al cap que li va fer perdre el coneixement. Els joves estaven ocults en un escala que dona accés a un aparcament, en actitud d'espera vigilant, per la qual cosa els policies van decidir actuar i arrestar-los.

En el registre de l'habitació que els detinguts havien llogat en la zona nord de la ciutat, la policia va trobar la documentació i les targetes bancàries sostretes a una de les víctimes. També van realitzar una comprovació exhaustiva pels establiments de compra-venda de la ciutat, on van trobar el telèfon que li havien furtat a una de les víctimes, i que havien venut el mateix dia dels fets.

Anaven i tornaven de Madrid

Els arrestats procedien de Madrid, des d’on es desplaçaven als llocs on cometien els robatoris durant un breu període de temps i després hi tornaven. Aquests moviments dificultaven enormement a la policia la seua identificació.

De fet, la Policia Nacional i les brigades de Policia Judicial de tot l’Estat continuen les investigacions per a determinar si els mateixos individus han comés més delictes d’aquest tipus en altres punts d’Espanya. 

També et pot interessar

stats