Si et trobes fil de pegament en la porta de casa, sospita i telefona la policia

Els lladres usen un nou sistema per a identificar les vivendes buides usant un rastre de pegament que quasi no es veu

Algunes de les portes on els lladres havien posat pegament i han sigut detectades per la policia
Portes on els lladres havien posat pegament i ho ha detectat la policia / Policia Nacional

El pegament s’ha convertit en una ferramenta nova per als lladres que assalten domicilis. La Policia Nacional ha advertit d’un sistema que empren alguns delinqüents que volen entrar a furtar a cases: el d’apegar uns fils de goma d'apegar molt fins, pràcticament imperceptibles, en la porta de casa per a identificar les vivendes buides. Si després de dies posar-los veuen que els filaments no s’han trencat, entenen que la casa està sense residents i, per tant, poden entrar a furtar.

L’enginy dels assaltants els porta a col·locar un xicotet rastre de pegament entre el marc i la porta de la vivenda, que quan se seca es converteix en un filament que a penes es veu. A més, solen apegar-lo en la part inferior, de manera que queda pràcticament imperceptible, ni tan sols per al veïnat que passe pel mateix replà.

Dies després de posar el pegament, els lladres tornen a les vivendes assenyalades. En aquelles on aquest filament està intacte, perquè no s’ha obert la porta de casa i, per tant, no ha entrat ni ha eixit ningú, els lladres entenen que poden entrar a desvalisar-la perquè no viu ningú.

La Policia Nacional ha advertit que, si es detecta en la porta, cal evitar entrar en la vivenda i és millor telefonar els agents perquè investiguen si, efectivament, la vivenda és el blanc dels lladres del barri. 

També et pot interessar

stats