Desenvolupen una aplicació mòbil per a detectar incendis a partir de les columnes de fum

Alumnat del Col·legi Abecé de Gandia estan darrere de Firepoint, que es posarà a disposició de la ciutadania pròximament

Alumnat de l'Abecé de Gandia desenvolupen una aplicació per a detectar incendis de manera primerenca / À Punt NTC

El foc de l’incendi de Llutxent sorprengué Miquel Cebrián l’agost del 2018, una experiència que va ser l’arrel que portà l’alumnat de ciències del col·legi Abecé de Gandia (Safor) a desenvolupar una aplicació per a lluitar contra els incendis. L'eina s’anomena Firepoint i ha guanyat el primer premi Technovation Girls CV - Retos Finnova.

“El que pretén l'aplicació és detectar de manera primerenca incendis i evitar així que es propague amb més rapidesa”, explica Cristina García, cap del departament de ciències del col·legi Abecé.

Però abans de posar-se mans a l’obra, els components del projecte es van documentar. “Vam fer moltes entrevistes, ens vam informar i vam aprendre molt”, explica Cebrián, portaveu de l’alumnat al capdavant del projecte.

Nou mesos després, el prototip ja és una realitat: una aplicació mòbil que ens permet detectar un incendi a través de les columnes de fum. “Podem fer una fotografia i enviar-la directamentals bombers amb les coordenades”, continua García. D'aquesta manera, els professionals podran rebre informació de primera mà al més prompte possible.

Per altra banda, l'aplicació també permet avaluar zones amb un alt risc d’incendi. Una informació que posteriorment es trasllada als ajuntaments dels municipis que poden saber en quina situació es troben les zones amb més perill. “És una solució magnífica per a la problemàtica dels incendis forestals", conclou Lola Bordás, directora de màrqueting de la Fundació Finnova.

També et pot interessar

stats