Desenes de persones ixen al carrer a Alacant contra "les agressions continuades al valencià"

L'associació Acció Cultural del País Valencià inicia una sèrie de mobilitzacions contra les polítiques lingüístiques del nou govern autonòmic

Manifestants per la llengua valenciana a Alacant / À Punt NTC

Desenes de persones s'han concentrat aquest divendres de vesprada a les portes de l'Ajuntament d'Alacant en una protesta organitzada per l'associació valenciana Acció Cultural del País Valencià. L'objectiu era denunciar "les agressions continuades que s'estan fent des de fa mesos contra la nostra llibertat lingüística i contra els drets de la ciutadania", en paraules de la seua vicepresidenta, Marinera García.

Aquesta és la primera d'una sèrie de mobilitzacions sota el lema La llengua no es toca per a intentar expressar el desacord amb les decisions polítiques que s'han pres, com la paralització del pla del plurilingüisme, l'intent d'eliminar el valencià de l'ensenyament de les comarques del sud, la consideració del valencià per darrere d'unes altres llengües en l'accés a la Sanitat o l'eliminació del valencià en les escoles oficials de música i de Formació Professional, segons ha assenyalat l'entitat en un comunicat.

A més, García ha criticat "la utilització d'una normativa que no està aprovada i que no és l'oficial del País Valencià en qüestió lingüística, que és la de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i les universitats". Ha assegurat que aquestes decisions "atenten contra acords i lleis que la nostra societat democràtica ha aprovat" i que funcionen "des de fa molts anys". Ha afirmat que els canvis són "aleatoris" i que la finalitat és "sempre la mateixa: l'eliminació de la llengua que parlem ací".

També et pot interessar

stats