Descarten la implicació de huit persones investigades en el cas Assut

La jutgessa ha decidit el sobreseïment "en no haver quedat acreditada la perpetració de delictes"

Cas Assut
Foto d'arxiu del procediment del cas Assut / À Punt NTC

La titular del jutjat d'instrucció número 13 de València ha ordenat el sobreseïment de la causa contra huit persones en el cas Assut. En aquesta trama s'investiguen presumptes mossegades a canvi d'adjudicacions d'obra pública de l'Ajuntament de València per part d'empreses adjudicatàries que haurien realitzat factures suposadament fictícies.

Així, la jutgessa ha decretat l'arxivament parcial de les actuacions contra dues germanes de l'expresident de la constructora Secopsa. Les dones, segons es recorda en l'acte, tenien la condició d'investigades per a determinar el seu possible grau d'implicació i relació amb les contractacions dels serveis de l'advocat investigat José María Corbín, cunyat de l'exalcaldessa Rita Barberá. En la resolució, la jutgessa ha decidit el sobreseïment "en no haver quedat acreditada la perpetració de delictes".

La mateixa decisió s'ha pres respecte a altres persones inicialment investigades. En ambdues actuacions s'ha ordenat l'arxiu parcial d'una persona que va fer treballs d'estudis i assessoria per a l'empresari Jaime Febrer, un assessor fiscal, dos treballadors de l'entramat empresarial de Febrer, un directiu de Cyes i una altra persona relacionada amb una fundació de l'Arquebisbat de València.

També et pot interessar

stats