Desallotgen dos pubs de València que triplicaven l'aforament permés

La Policia de la Generalitat i la Policia Local de València també han alçat 41 propostes de sanció a 17 establiments inspeccionats

Un agent de la Policia Local de València patrullant a la nit
Un agent de la Policia Local de València patrulla a la nit / Policia Local de València (@policialocalvlc)

El dispositiu especial entre la Policia de la Generalitat i la Policia Local de València per a controlar les normes sanitàries vigents ha desallotjat aquest cap de setmana dos pubs de la ciutat de València que quasi triplicaven l'aforament i no respectaven la mesures anti-Covid.

En aquesta operació conjunta, diverses patrulles de vigilància s'han desplaçat a zones d'oci de la ciutat de València com la plaça del Cedre, la plaça d'Hondures i l'avinguda de Blasco Ibáñez.

En un dels locals desallotjats, situat a la plaça del Cedre, s'havien congregat 145 persones quan l'aforament màxim és de 45. Ningú portava mascareta ni complia la distància de seguretat. Més tard, van desallotjar un altre local d'oci a la plaça d'Hondures que, amb un aforament màxim permés de 29 persones, n'acollia 36, també sense mascareta ni distància.

A més, les autoritats han dut a terme 38 inspeccions a establiments i han alçat 41 sancions a 17, 15 per infraccions de la llei d'espectacles i 26 per incompliments de la normativa Covid. També han identificat 108 persones, han detingut una persona que tenia una reclamació judicial i han realitzat 78 advertiments per no portar ben posada la mascareta.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha recordat als propietaris dels locals d'oci que si bé la immensa majoria compleix la normativa vigent, "és més necessària que mai la responsabilitat en la celebració de l'oci nocturn per a continuar sent una societat segura".

També et pot interessar

stats