‘Zoom’ analitza hui el fenomen del botellot

L'espai de reportatges d'investigació d'À Punt indaga hui dilluns en les conseqüències de les reunions massives en la via pública per a consumir alcohol.

Veïns de la plaça Hondures de València es manifesten per a demanar que desapareguen els botellons de la zona
Veïns de la plaça Hondures de València es manifesten per a demanar que desapareguen els botellons de la zona / Zoom
11 d'octubre 2021 - 13:41

La pràctica del botellot és un problema d’àmbit nacional que és notícia cada cap de setmana des de la tornada a la ‘normalitat’. Jóvens de tot Espanya ocupen els espais públics per a consumir alcohol i, en general, per a divertir-se i socialitzar. Però aquesta pràctica massiva està generant conflictes en els barris on se celebren i les associacions de veïns demanen solucions immediates. Zoom, el programa d'investigació d'À Punt, analitza aquesta problemàtica a la qual se suma un component nou i perillós: la violència organitzada.

L'equip encapçalat per Bérnar Giménez examina si els botellots són només grups de jóvens que deixen un rastre de brutícia i vandalisme i, també, si és viable aconseguir un equilibri entre l'oci assequible i el dret al descans. L'espai també es pregunta sobre si aquests conats de rebel·lia són producte de les acusacions sistemàtiques cap al col·lectiu juvenil dels mals que afecten la resta de la societat: Estem culpant una generació sense perspectives de treball i amb taxes de desocupació molt greus?

Aquesta setmana, l'espai de reportatges d'investigació de la cadena autonòmica valenciana indaga en la polèmica del botellot.

El format, que estrenà el passat 6 de setembre la seua segona temporada, ha tractat ja temes com les Falles de la Covid, la salut mental, el negoci de la xufa i el Corredor Mediterrani.

També et pot interessar

stats