Denuncien quatre homes a Santa Pola per pescar sense llicència més de 2.400 exemplars marins

Havien atrapat 224 quilos de cogombres de mar, fet que incompleix la llei 5/1997, de pesca marítima i agricultura de la Comunitat Valenciana

Efectius de la Guàrdia Civil solten els cogombres de mar capturats
Efectius de la Guàrdia Civil solten els cogombres de mar capturats / Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil han denunciat quatre homes d'entre 22 i 59 anys per, presumptament, pescar més de 2.400 animals marins de l'espècie dels holoturioïdeus, coneguts popularment com a cogombres de mar, en una zona restringida en aigües del litoral de Santa Pola (Baix Vinalopó). Els suposats infractors, a més, mancaven de llicència per a poder capturar aquests exemplars, que es retornaren a l'aigua poc després entre la Benemèrita i el Museu de la Mar de Santa Pola.

Els fets s'iniciaren en la vesprada del dia 24 de febrer, quan la patrulla fiscal i de fronteres de la Guàrdia Civil de Santa Pola efectuava tasques de vigilància de la costa i trobaren un grup de persones que eixien de la platja. Dues anaven equipades amb vestit de submarinisme i sense boia de senyalització obligatòria, segons ha informat l'institut armat en un comunicat. Quan els investigadors els interrogaren, observaren que un d'ells manipulava un sac i aleshores comprovaren que estava farcit d'animals invertebrats marins, concretament equinoderms de l'espècie holoturioïdeus.

Una vegada identificats els individus, quatre homes d'entre 22 i 59 anys, els agents requisaren quatre sacs carregats d'aquests exemplars. En total, n'hi havia 2.464, amb un pes de 224 quilograms. Els denunciaren per incomplir la llei 5/1997, de pesca marítima i agricultura de la Comunitat Valenciana, perquè la captura de cogombres de mar està restringida a personal autoritzat i s'ha de dur a terme en zones habilitades.

A continuació, la Guàrdia Civil va contactar amb el Museu de la Mar de Santa Pola, que va gestionar el trasllat dels animals fins a les instal·lacions de l'aquàrium per a poder mantindre'ls amb vida fins a coordinar-ne l'alliberament.

Finalment, el dia 8 de març es va posar en marxa un operatiu per a alliberar els equinoderms amb la intervenció del servei marítim provincial de la Guàrdia Civil d'Alacant i el servei fiscal i de fronteres i de seguretat ciutadana de la Guàrdia Civil de Santa Pola. En la solta controlada dels animals també va participar personal responsable del Museu de la Mar de Santa Pola. Es tracta d'un centre local que pertany a la xarxa museística de la Comunitat Valenciana i depén de l'Ajuntament de Santa Pola.

També et pot interessar

stats