Denuncien que la concessió a una franquícia gelatera podria fer desaparéixer les parades de torró al mercat d’Alacant

Aquests negocis tradicionals els hereten des del 1921 les generacions de famílies torroneres.

VÍDEO | Denuncien que la concessió a una franquícia gelatera podria fer desaparéixer les parades de torró al mercat d’Alacant

Les parades tradicionals de venda de torró del mercat d’Alacant podrien desaparéixer. Des del 1921, els descendents dels primers propietaris, artesans del torró, han estat venent els productes i renovant els contractes d’ús d’aquests espais. Ara denuncien que les condicions per a la nova concessió les han fetes a mida per a una franquícia gelatera.

Cent anys després d’inaugurar-se, les emblemàtiques parades s’han quedat fora de la subhasta. La llicència els caduca enguany i els actuals propietaris denuncien que la licitació es va convocar durant l’estat d'alarma i que els han ocultat informació per fer-los fora. La nova concessionària, una franquícia que hauria pagat cinc vegades més del preu actual, tindrà llibertats, arreplegades en el plec de condicions, que fins ara els havien negat a aquestes nissagues del torró.

Al novembre, en plena campanya del torró, hauran de buscar-se la vida en un altre lloc. L’Ajuntament d’Alacant ha manifestat, per la seua part, que el concurs era públic i està dins de la legalitat.

També et pot interessar

stats