La delegada del govern: “Es treballa sense descans per a identificar les víctimes el més prompte possible”

Bernabé confirma que la policia científica ha acabat la inspecció dins de l’edifici i apel·la al secret del sumari per a evitar hipòtesis sobre les causes de l’incendi

Dos bombers retiraven aquest dilluns de matí elements de la façana per a evitar que caiguen a la via pública
Dos bombers retiraven aquest dilluns de matí elements de la façana per a evitar que caiguen a la via pública / Manuel Bruque (Efe)

“Es treballa les 24 hores per a finalitzar el més prompte possible les identificacions de les víctimes. No hi ha una data definida per a acabar-les, però es treballa sense descans”. És el punt en el qual es troben les tasques d’identificació de les deu víctimes que han mort en l’incendi de Campanar, segons ha avançat la delegada del govern espanyol, Pilar Bernabé.

Malgrat els esforços de la policia científica i els forenses per a identificar les restes de la desena de persones que han faltat, la representant del govern central no ha donat cap termini pel que fa al lliurament dels cossos a les famílies. Assegura que és un treball “d’una complexitat enorme”; tot i això, els professionals que duen a terme aquest treball s’afanyen perquè aquest procés siga el més curt possible.

Pel que fa a les possibles causes de l’incendi, les fonts consultades per À Punt apunten a un curtcircuit. Pilar Bernabé ha recordat que la investigació està sota secret del sumari i instava a deixar treballar els investigadors i rebutjar hipòtesis.

No obstant això, la representant del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha assegurat que la inspecció de la policia científica dins de l’edifici ha finalitzat. “El reconeixement de l’edifici, pam a pam, està finalitzat”, sentenciava.

Així mateix, Bernabé ha recordat que la Policia Nacional ha establit un pla d’atenció específica perquè els afectats puguen recuperar la seua documentació. En aquest sentit, ha indicat que aquest dilluns mateix alguns dels damnificats que poden acudir perquè els tornen a expedir documents com el DNI. 

També et pot interessar

stats