Els jutjats ultimen les anàlisis d'ADN per a lliurar les restes de les víctimes de Campanar als familiars

Les autòpsies per part dels equips forenses ja van concloure a última hora d'aquest dissabte.

Els jutjats ultimen les anàlisis d'ADN per a autoritzar el lliurament de restes a familiars
Els jutjats ultimen les anàlisis d'ADN per a autoritzar el lliurament de restes a familiars / Manuel Bruque (Efe)

Els jutjats de València estan esperant els resultats de les anàlisis d'ADN, i en alguns casos dels estudis antropològics, dels deu cadàvers trets entre el divendres a la vesprada i dissabte al matí de l'interior de l'edifici arrasat pel foc en el barri de Campanar, per a garantir la plena identificació de les víctimes.

Es tracta del pas previ i imprescindible per a autoritzar el lliurament de les restes mortals als familiars, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. La pràctica de les autòpsies per part dels equips forenses de l'Institut de Medicina Legal de València ja van concloure a última hora del dissabte.

No obstant això, l'autoritat judicial només pot autoritzar el lliurament de les restes dels morts als seus familiars i expedir les preceptives llicències d'enterrament una vegada s'haja completat el procés d'identificació, després del resultat dels perfils genètics de les mostres biològiques remeses als laboratoris.

La causa judicial per aquests fets va ser oberta inicialment divendres passat pel jutjat d'instrucció 10 de València, que estava en funcions de guàrdia d'incidències i que va decretar el secret de les actuacions durant un mes per a protegir la investigació policial sobre la causa i circumstàncies de l'incendi, així com per a preservar la intimitat de les víctimes i dels seus familiars.

També et pot interessar

stats