Declarat un incendi de canyar a Montroi

El foc, que ha mobilitzat un parell de mitjans aeris i ja està controlat, es localitza a pocs quilòmetres del que va cremar aquest dimarts la massa forestal de Real

Un bomber treballa en l'incendi declarat aquest dimarts a Real i que va obligar a desallotjar diverses urbanitzacions
Un bomber treballa en l'incendi declarat aquest dimarts a Real i que va obligar a desallotjar diverses urbanitzacions / Consorci de Bombers de València

Un altre incendi ha cremat l’interior de la Ribera Alta. A pocs quilòmetres del registrat aquest dimarts a Real, les flames han devorat una zona de canyar, pròxima al camí de l’Horteta en la veïna localitat de Montroi. Dos mitjans aeris han intervingut a la zona per a tractar de contindre l’incendi, segons informen des del servei d’Emergències de la Generalitat. El foc ja està controlat.

A més, diverses brigades forestals i una autobomba treballaven a la zona per a contindre el foc des de terra. Fonts del Consorci de Bombers situen l'incendi a la vora del Magre. A pesar que el Centre de Coordinació d’Emergències ha establit la situació 1 del Pla Especial d’Incendis, la de màxim risc, ja que el foc estava prop de béns que no són forestals i podia afectar la població, el Consorci de bombers ha donat per controlat el foc poc abans de les dos de la vesprada.

L’incendi del camí de l’Horteta de Montroi s’ha declarat l’endemà del que va cremar el barranc de l’Algóder de Real, i que va obligar aquest dimarts a desallotjar, durant unes hores, un centenar de veïns de dues urbanitzacions per la proximitat del foc. No obstant això, el treball dels bombers, que es va centrar a protegir els immobles, va evitar que el foc arribara a les vivendes. Aquest incendi va quedar controlat dimarts de vesprada. 

Dimarts va ser una jornada negra per a les nostres muntanyes. Es van declarar fins a set incendis. El vent que bufava en alguns moments de la jornada, així com la falta de pluja en els últims mesos van afavorir la combustió de les zones afectades, encara que, afortunadament, en tots els casos els efectius van poder contindre les flames sense que es veren afectades les vivendes, ni tampoc hi haguera danys personals.

També et pot interessar

stats