Desallotgen almenys un centenar de veïns de dos urbanitzacions per l'incendi forestal a Real

Fins a set mitjans aeris, set unitats de bombers forestals de la Generalitat i quatre brigades del Consorci Provincial de València treballen en l’extinció del foc, que ja està estabilitzat

Imatges de l'incendi al terme de Real / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
05 de març 2024 - 14:16 Actualitzat: 05 de març 2024 - 18:31

Els bombers treballen en aquests moments en l’extinció d’un incendi forestal que s'ha declarat vora la una del migdia a Real (Ribera Alta) al barranc de l'Algóder, a la zona del Siscar. Segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències a través de la xarxa social X, el foc evoluciona favorablement i s'ha donat per estabilitzat a les 17:47 hores. A causa del vent, s’han desallotjat almenys un centenar de persones que viuen a les urbanitzacions de la Serreta Alta i Serreta Baixa. Segons han informat les autoritats en À Punt Notícies, el veïnat podrà tornar als domicilis a les 19:30 hores.

Els bombers treballen per a evitar que les flames s'acosten a les vivendes
Els bombers treballen per a evitar que les flames s'acosten a les vivendes / Consorci Provincial de Bombers de València

Actualment, hi ha sobre el terreny un dispositiu d'extinció format per set mitjans aeris i per dues dotacions de bombers de Xiva i Torrent, un coordinador forestal, un tècnic forestal, un sergent, un cap de sector, quatre unitats de brigades forestals del Consorci Provincial de Bombers de València i set unitats de bombers forestals de la Generalitat. També han acudit voluntaris de Protecció Civil de Nàquera. 

Els bombers treballen en l'extinció de l'incendi forestal i paral·lelament en tasques de protecció de les vivendes, per a evitar que el foc es propague a les cases. Tasques defensives que, segons han avançat des d’Emergències, de moment estan donant els resultats esperats.

Panoràmica de l'incendi forestal a Real, a la zona del Siscar
Panoràmica de l'incendi forestal a Real, a la zona del Siscar / Centre de Coordinació d'Emergències

També et pot interessar

stats