Declarats set incendis forestals i de vegetació en un dia a la Comunitat Valenciana

La sequedat del terreny i la falta de pluges afavoreixen la propagació de les flames, inclús en una jornada sense vents forts

Equips de bombers treballen en l'extinció de l'incendi forestal a les Coves de Vinromà
Equips de bombers treballen en l'extinció de l'incendi forestal a les Coves de Vinromà / Diputació de Castelló

Set incendis de diversa gravetat han afectat aquest dimarts a la Comunitat Valenciana en una jornada marcada per la sequera, fet que ha obligat els equips d'extinció d'incendis a intervindre per evitar la propagació. D'aquests focs, tres han sigut forestals: un a Real (Ribera Alta), que ha obligat a desallotjar les urbanitzacions de la Serreta Alta i la Serreta Baixa, i l'han donat per estabilitzat a les 17:47 hores. El segon més greu s'ha originat a les Coves de Vinromà (Plana Alta), on s'ha declarat la situació 1 del PEIF per possible afecció a béns no forestals.

En aquest últim s'han mobilitzat cinc unitats de bombers forestals de la Generalitat, tres dotacions del Consorci Provincial de Bombers de Castelló i tres mitjans aeris, a més d'un coordinador forestal. De fet, Emergències ha sol·licitat que es talle la carretera CV-133 durant unes hores a causa de l'avanç de les flames. Finalment, s'ha estabilitzat a les 19 hores i s'ha donat per controlat a les 20 hores.

Fins i tot el president de la Generalitat, Carlos Mazón, s'ha pronunciat sobre la situació del foc en aquesta zona i ha enviat el seu suport a la població pròxima.

El tercer incendi forestal de la jornada s'ha declarat a la carretera de la Sagra de Pego (Marina Alta), en una zona amb poca flama, però sí molt escarpada, que ha dificultat els treballs i ha fet mobilitzar diversos efectius. El foc s'ha donat per extingit a les 19 hores, segons han informat els bombers de la Diputació d'Alacant.

A banda, a primera hora del matí, els bombers s'han mobilitzat a comprovar un avís de fum a Andilla (Serrans), que podia ser una reactivació de les cendres de l'incendi declarat durant dilluns, amb tres focus actius, i que es va extingir a la nit.

Quatre incendis de vegetació

A més, hi ha hagut quatre incendis de vegetació, dos dels quals a la Plana Baixa. El primer, en un cultiu abandonat d'Onda i l'altre, a Almenara, que s'han extingit vora les 15:30 hores. A més, han declarat la situació 1 del PEIF en altres dos incendis que han afectat zona de vegetació: un a Carlet (Ribera Alta), que han donat per estabilitzat a les 14:30 hores, i un més a Tavernes de la Valldigna (Safor), detectat aquest matí, on el foc s'ha descontrolat en camps pròxims al camí nord.

La jornada de hui no ha sigut una excepció. Al llarg de dilluns es van declarar tres incendis forestals més: el ja mencionat d'Andilla, un a Elda (Vinalopó Mitjà) i un altre a Guadassuar (Ribera Alta). A aquests focs se suma l'incendi declarat el dia 1 de març a Toga (Alt Millars), que han donat per extingit el mateix dilluns.

L'incendi de vegetació d'Onda d'aquest dimarts, que ha afectat a un terreny de cultiu abandonat
L'incendi de vegetació d'Onda d'aquest dimarts, que ha afectat a un terreny de cultiu abandonat / Diputació de Castelló

El nivell de preemergència per risc d'incendi forestal aquest dimarts no ha estat marcat pels forts vents, però sí que està molts mesos sense ploure amb contundència i amb continuïtat, i el terra no es manté tan humit. La sequedat del terreny i la falta d'aigua incrementa el risc d'incendis i, quan es declaren, afavoreix la propagació i la força amb més facilitat.

També et pot interessar

stats