David Martínez, el xiquet amb autisme de Gandia que trenca barreres

Aquest diumenge se celebra el Dia Mundial de l'Autisme, una data per a conscienciar la societat i visibilitzar persones com David

David Martínez, un xiquet amb autisme que lluita per una societat més inclusiva / À Punt NTC

“Quan li dones una oportunitat a l’autisme, ocorren coses meravelloses”. Amb aquestes paraules tan sentides defineix Joanna Navas l’experiència viscuda amb son fill amb autisme. El protagonista d’aquesta història és David Martínez, un xiquet que té les idees molt clares i que vol ajudar altres persones autistes.

Amb el suport de Joanna, ha elaborat una sèrie de pictogrames per a treballar rutines i poder comunicar-se. Un material que comparteix amb altres famílies i docents per a, com diu sa mare, “evitar que passen pel mateix que nosaltres vam passar”.

David ha trencat barreres per a visibilitzar l'autisme. Ha sigut el presentador del Dia Internacional dels Drets Internacionals de la Infantesa i l’Adolescència i també ha dissenyat les il·lustracions del llibre ‘Versos en la niebla’, un recull de poemes de Mariana Romero-Nieva.

Però no només això, d’ell nasqué la llavor del projecte ‘Entenc la meua ciutat’ que ha contribuït a fer que Gandia siga un lloc més inclusiu on viure amb menys barreres cognitives. “L’objectiu era adaptar la meua ciutat amb pictogrames en els edificis públics” explica David.

El passat 2022 va protagonitzar la primera falla infantil dedicada íntegrament a una persona amb autisme. Una vegada més, trencava estereotips. “Em feren una falla en què es parlava de les meues fites i les meues dificultats”, explica.

A més, al setembre es coneixerà si David és el guanyador del Premi Internacional de la Pau Infantil, una candidatura que compta amb el suport del consistori de Gandia. Aquest diumenge 2 d'abril se celebra el Dia Mundial de l'Autisme, una data per a conscienciar la societat i visibilitzar persones com David.

També et pot interessar

stats