Un xiquet amb autisme, protagonista de la falla inclusiva Escola Pia de Gandia

El llaç d'amistat sorgit entre David, el president i l'artista faller de la comissió està al darrere d'aquest monument que trenca barreres

Falla inclusiva / À Punt NTC

Per primera volta, les falles de Gandia dediquen una falla sencera a la vida d'una persona. El protagonista és David Martínez, un xiquet gandienc que té trastorn de l'espectre autista (TEA) i que ha trencat totes les barreres en favor de la inclusió i la igualtat.

Com diu David, quan a un xiquet amb autisme se li dona una oportunitat passen coses increïbles. Una d’aquestes coses és que siga el protagonista de la falla infantil de la comissió Escola Pia de Gandia.

El seu iaio, Agustín Martínez no s’ho podia creure: “Pensava que era una broma. Però després ha sigut que sí, el meu net és el protagonista d’una falla de València”. “Sempre es diu que no eres famós si no et fan un ninot”, comenta orgullosa Joana Navas, mare de David. 

El llaç d'amistat sorgit entre David, Jesús Chabel i Òscar Coll -president i artista faller de la comissió Escola Pia de Gandia-, està al darrere. I així va nàixer. “Ho fem en agraïment a tot el que ens havia donat el xiquet”, afirma el president de la falla. 

 

L’artista faller apunta que el missatge de la falla és “representar tot el que és el dia a dia d’ell. Contant tots els processos que ha viscut, tots els pros i els contres”. I els pictogrames seran la clau per a tots aquells que vinguen a veure aquesta falla inclusiva d’Escola Pia.

També et pot interessar

stats