D'Alacant a Santiago per a impulsar la donació d'òrgans

Tres ciclistes alacantins comencen una ruta d'onze dies amb el lema "La vida, viu-la ... després, dóna-la".

Els ciclistes Tony Arques, Miguel Ángel Marco i Vicente Marco.
Els ciclistes Tony Arques, Miguel Ángel Marco i Vicente Marco.

Aquest dissabte a primera hora han eixit de ruta solidària tres ciclistes veterans d'Alacant, Tony Arques, Miguel Ángel Marco i Vicente Marco. Amb el lema 'La vida, viu-la ... després, dóna-la' han mamprés el camí cap a Santigo de Compostel·la amb l'objetiu de conscienciar els ciutadans de la importància dels transplantaments i la donació d'òrgans i fer visible el treball de l'Associació per a la Lluita contra les Malalties del Ronyó (ALCER). En l'eixida, els acompanyava Luis Romero, un directiu d'aquesta associació.

Durant els onze dies que durarà el viatge, faran parades en diferents localitats i ciutats, on s'entrevistaran amb persones que fan diàlisi i buscarab contactes amb diferents col·lectius per a difondre  la importància de donar òrgans en general i de ronyó en especial. Des d'Alacant fins a Santiago disposaran del suport de diferents grups d'ALCER que els donaran cobertura. És el segon any que fan la ruta. L'any passat aconseguiren 35 nous donants. Només arriben a Santiago de Compostel·la,  a la plaça de la Quintana, faran una jornada especial de recaptació de donants.

El president de la fundación ALCER d'Alacant, Roberto Oliver, assenyala que a la província alacantina hi ha unes 2.500 persones que pateixen una malaltia renal crònica. Totes reben diàlisi per a poder fer vida normal. Totes estan a l'aguait d'un transplantament que els millore la qualitat de vida

També et pot interessar

stats