Cues per a facturar i als controls de seguretat: els aeroports, a ple rendiment de nou

La demanda es dispara després dels dos anys de pandèmia i el sector del lloguer de cotxes, d'autobusos i taxis ho celebren alhora que es preparen per a augmentar les plantilles

Passatgers a l'aeroport de València / À Punt NTC

Comencen a notar-se les cues als mostradors de facturació i als controls de seguretat, i és que els aeroports tornen a treballar a ple rendiment aquest estiu. Al de València es preparen per a rebre aquest estiu al voltant de 7.200.000 passatgers, un milió més dels que passaren el 2019, l'any abans de la pandèmia.

L'allau de viatgers ha obligat a reforçar la plantilla a les cases de lloguer de cotxes i també l'estoc de vehicles disponibles a les terminals. Una circumstància molt celebrada després d'uns anys durs per a aquests sectors. En ambdós casos les plantilles s'han reforçat el doble i veuen amb bones perspectives la campanya d'estiu. Per la seua part, tot i l'increment de viatgers, AENA, l'empresa que gestiona l'aeroport, no té previst augmentar el personal.

El sector del taxi també està veient com s'intensifica la faena gràcies al turisme. Esperen que continue així, perquè en cas contrari, la pujada del cost del carburant pot acabar arruïnant-los l'estiu.

Un altre aeroport que ho té tot preparat és el de Castelló (Plana Alta). Tal com explica la directora general, Blanca Marín, "s'espera una xifra rècord amb 140.000 seients i huit rutes diferents en dèsset freqüències setmanals". Unes previsions que faran d'aquest any el més important a l'aeroport des que va començar l'operativa regular. A diferència de l'aeroport de València, al de Castelló el reforç del personal augmenta com cada estiu, però en aquesta ocasió l'increment ha sigut més destacat.

Amb aquesta situació al cap, els turistes ja acudeixen preparats als aeroports. Arribar amb temps de sobra per si sorgeix algun contratemps, preparar correctament l'equipatge perquè el control de seguretat siga fàcil i ràpid i revisar el plànol de l'aeroport abans d'arribar per a saber directament on s'ha d'anar són algunes de les mesures que estan prenent per a no afegir estrés al viatge davant d'aquest augment dels passatgers.

També et pot interessar

stats