La Comunitat Valenciana, primera destinació de llarga estada per a estrangers

El turisme internacional prefereix allargar la seua visita a la Comunitat Valenciana, però el gasto diari que fan és inferior a la mitjana estatal

Turistes a un carrer de Benidorm
Turistes en un carrer de Benidorm

La Comunitat Valenciana és la primera destinació a Espanya en durada de les estades turístiques internacionals. Els viatgers estrangers passen ací una mitjana de 8,7 dies, fet que posiciona el nostre territori al cap de la llista per davant de les Canàries i Andalusia.

Són xifres registrades per l'INE i que, com a contrapunt, mostren que, encara que les visites siguen més llargues, els turistes estrangers gasten diàriament menys que en la resta de destinacions espanyoles.

En el mes d'abril, els visitants forans es van gastar al dia a la Comunitat Valenciana una mitjana de 117 €. En aquest rànquing el nostre territori se situa en la sisena posició, per davall de la mitjana espanyola de 155 €. Madrid i Catalunya encapçalen aquesta llista i es calcula que els estrangers hi gasten una mitjana diària de 303 € i 194 € respectivament.

En canvi, les estades en aquestes dues regions són de mitjana de cinc dies, la qual cosa pot suposar que, per exemple, un turista que visite Catalunya durant cinc dies faça una despesa total menor de la que podria fer un altre a la Comunitat Valenciana durant una visita de huit dies.

La ressaca de la pandèmia

Aquestes xifres serveixen generalment d'indicador per a calcular la qualitat del turisme, però també cal tindre en compte les particularitats concretes que ha viscut el sector en els últims anys a causa de la crisi produïda per la covid-19. Aquest mes d'abril van arribar a Espanya 6,1 milions de turistes estrangers, un milió menys que en abril del 2019, abans de la pandèmia, però van gastar un total de 6.900 milions d'euros, només 150 milions menys que aleshores.

També et pot interessar

stats