Creix el consum de tabac a Espanya

L'última enquesta sobre alcohol i drogues a Espanya revela que la xifra de persones que fumen arriba al 34%.

El col·lectiu dels més joves és el que més preocupa a hores d'ara.
El col·lectiu dels més joves és el que més preocupa a hores d'ara.

El nombre de persones que fumen cànnabis i tabac a Espanya ha augmentat en un 3% i suposa un 34% de la població total, segons revela l'enquesta sobre alcohol i drogues que ha fet pública aquest dilluns el Ministeri de Sanitat.

Aquest creixement registrat en el consum de tabac arriba després d'uns anys de descens o estabilitat en les xifres de fumadors i fumadores, i se situa en una xifra semblant a la del 1997, abans d'entrar en vigor la llei antitabac, que va prohibir fumar en bars, restaurants i altres espais públics. D'aquesta manera, s'ha frenat la tendència d'estabilitat o baixada en el consum de tabac dels últims anys.

La ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, ja ha anunciat que el seu departament prendrà mesures especials. El col·lectiu dels més joves, amb edats primerenques d'iniciació al consum de tabac (entre 15 i 24 anys), és el que més preocupa a hores d'ara.

L'estudi també arreplega un augment del 2% en el consum de cànnabis i una nota positiva: s'estanca la ingestió d'altres drogues i disminueix el consum d'alcohol entre la població espanyola de 15 a 64 anys, tot i que encara es manté en "nivells alts".

També et pot interessar

stats