Corma demana "un pacte per la ciència" perquè la investigació no depenga del fet que estiga un partit o un altre

El científic de Moncofa ha explicat que un sistema "estabilitzat de ciència i tecnologia" ha de tindre un subministrament de diners constant, i per això és rellevant arribar a acords d'estat

Avel·lí Corma a 'Les notícies del matí'
Avel·lí Corma a 'Les notícies del matí' / À Punt Notícies

El químic castellonenc Avel·lí Corma, guardonat amb el Premi a l'Inventor Europeu de l'Oficina Europea de Patents per la seua trajectòria, ha estat en Les notícies del matí. A més d'agrair el reconeixement ha volgut llançar un missatge a favor de la ciència i de la responsabilitat de les institucions.

Corma ha destacat que "és molt important" que els partits polítics arriben a "un acord per la investigació i no depenga del fet que estiga l'un o l'altre".

Segons ha puntualitzat, els últims anys estan entrant "bastants diners per a la ciència", però demana una "regularitat" en les inversions i que no hi haja pics de molt de finançament i valls d'anys amb un finançament baixíssim.

El científic ha explicat que un sistema "estabilitzat de ciència i tecnologia" ha de tindre un subministrament de diners constant, i per això. És rellevant que els partits arriben acords d'estat per la investigació. "Volem un pacte per la ciència."

Corma, que rebrà el guardó a la seua trajectòria el 4 de juliol, ha reconegut que és un reconeixement que agraeix molt, però que no s'esperava. "Ni pensava en aquest premi i per a mi ha sigut una sorpresa perquè no sé com s'ha generat, però done moltes gràcies."

Aquest reconeixement l'atorga l'Oficina Europea de Patents, que valora els seus treballs sobre catalitzadors sintètics per a millorar les reaccions químiques i contribuir també a la sostenibilitat.

Uns catalitzadors que permeten reduir els residus. "Amb aquestes tècniques es poden obtindre un 20% de residus que cal eliminar i quan utilitzem el catalitzador poder reduir-lo a 1% o menys", ha dit.

Avel·lí Corma és un dels científics valencians més reeixits, guanyador del Premi Príncep d'Astúries el 2014. Té més de 200 patents d'invenció, algunes de les quals es fan servir ara en diversos processos industrials.

També et pot interessar

stats