Controlat l’incendi forestal de Begís

El foc, declarat fa tretze dies, va cremar 19.000 hectàrees i va obligar a desallotjar i confinar pobles de la zona

Begís després de l'incendi
Begís després de l'incendi / À Punt NTC

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha declarat com a controlat aquest dissabte a les 20:00 hores l’incendi forestal de Begís, que es va iniciar el 14 d’agost, va cremar 19.000 hectàrees i va obligar a desallotjar i confinar pobles de la zona. 

El foc, que va començar en una zona de difícil accés a la comarca de l'Alt Palància a causa d'un llamp, va arribar a tindre un perímetre de 140 quilòmetres.

Aquest dimarts el Consell de Ministres ha aprovat la declaració de zona catastròfica tant les àrees calcinades per l’incendi forestal de Begís com el de la Vall d’Ebo

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat en les xarxes el que ha qualificat de "molt bona notícia" i ha mostrat gratitud a les més de 1.000 persones que van formar part de les tasques d'extinció, als alcaldes i alcaldesses i al veïnat dels 26 pobles afectats per aquest gran incendi.

Localitats com Begís i Toràs, amb més del 90% del terme municipal past de les flames, tardaran dècades a recuperar els paisatges.

També et pot interessar

stats