Continuen els ruixats i les tempestes aquest dijous per tot el territori

S’esperen més de vint litres per metre quadrat en les pròximes hores, segons ha avançat l’Aemet

Dos persones sostenen un paraigua a conseqüència de la pluja
Dos persones sostenen un paraigua a conseqüència de la pluja / Rober Solsona / Europa Press

Continuen els ruixats i les tempestes aquest dijous per tot el territori. El temor a la sequera no desapareix, però s'allunya. La pluja encara no ha acabat i s’espera que continue agranant la major part de les comarques de la Comunitat Valenciana.

Aquest dimecres, Alacant despertava amb les últimes precipitacions que, en general, han sigut beneficioses per al camp, tot i que platges com la de l'Albufereta s'hi han vist afectades. Amb el cel molt cobert, ha plogut sense treva durant tot el matí i s'ha intensificat al migdia. A última hora de la vesprada, l'aigua s'han desplaçat cap a les comarques del nord. A Vistabella del Maestrat plovia amb intensitat aquesta vesprada i a Coratxà, al Baix Maestrat, també s'han deixat notar fortes ràfegues de vent.

Per al dijous, s’esperen més de vint litres per metre quadrat, segons ha avançat l’Aemet. Predominaran els cels amb nuvolositat durant la segona meitat del dia, amb ruixats, vent i tempestes. Les temperatures seran les esperables per a aquesta època de l’any, segons les previsions. 

Les últimes pluges han carregat amb onze hectòmetres cúbics d'aigua els embassaments més al sud de les conques del Xúquer i el Segura. Al camp, els llauradors es feliciten per una pluja caiguda in extremis per a poder salvar bona part dels cultius més amenaçats.

També et pot interessar

stats