La Conselleria de Sanitat Universal comença a preparar el protocol de les vacunes pediàtriques contra la covid

S’espera que el 15 de desembre ja estiguen disponibles les primeres dosis de Pfizer per a menors de 5 a 11 anys

Xiquetes i xiquets amb mascareta en una escola
Xiquetes i xiquets, amb mascareta en una escola / À Punt NTC

La vacunació de menors de 5 a 11 anys ja té data d’inici: la primera remesa, amb 1,3 milions de dosis pediàtriques de Pfizer, arribarà dilluns vinent, 13 de desembre, segons ha informat la ministra de Sanitat, Carolina Darias. 

La segona, que s’espera per al mes de gener, serà de dos milions més, fins a arribar a immunitzar els vora 3,3 milions de xiquets i xiquetes d’aquesta franja d’edat a tot l’Estat, 360.000 d’ells a la Comunitat Valenciana. 

Les comunitats autònomes podran disposar-ne des del dia 15 de desembre. Per aquest motiu, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha concertat una reunió per a aquest divendres a les 13.30 hores, amb l’objectiu de preparar i organitzar tot el dispositiu. 

Així, la Comunitat Valenciana començarà la campanya de vacunació almenys una setmana abans que acaben les classes per les vacances de Nadal. Una data per a tindre en compte de cara a l’organització d’aquest protocol de vacunació, que s’haurà de compaginar amb l’administració de terceres dosis al personal sociosanitari, els majors de 60 anys i aquelles persones amb una monodosi de Janssen. 

Al llarg del mes de desembre s’espera que l'EMA també autoritze la vacuna pediàtrica de Moderna.

També et pot interessar

stats