El Ministeri de Sanitat anuncia 1,3 milions de dosis de Pfizer per als menors de 5 a 11 anys

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, descarta la vacunació obligatòria “perquè la situació a Espanya és completament diferent”

Darias, aquest dimecres, en roda de premsa
La Ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant una roda de premsa / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha confirmat que el dilluns 13 de desembre arribaran les primeres dosis de la vacuna de Pfizer per als menors de 5 a 11 anys. En concret, el govern espanyol rebrà aquest més una primera remesa amb 1,3 milions de dosis i una segona de 2 milions al mes de gener, que es repartiran per les diferents comunitats autònomes de forma equitativa per a immunitzar els 3,3 milions de xiquets i xiquetes d’aquesta franja.

Així ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut d’aquest dijous, en què ha aprofitat per a descartar que el govern es plantege imposar la vacunació obligatòria. La ministra ha assegurat que “la situació vacunal del nostre país és completament diferent” a causa de “l’alta consciència social” i que “no té sentit quan un 84,9% de la població diana està ja vacunada”. 

A més, ha afirmat que Espanya està al capdavant de la vacunació de reforç, amb el 65% dels majors de 70 anys i el 30,8% d'aquelles persones que van rebre una monodosi amb Janssen, ja completament vacunats amb aquestes dosis extres. 

Quant a la variant òmicron, Darias ha fet una crida a la prudència i ha assegurat que s’estan seguint els protocols sanitaris i només hi ha cinc casos a Espanya, tots ells sota control. L’últim és el d’un home de 64 anys que es troba confinat al seu domicili de Madrid amb símptomes lleus i no hauria tingut contacte directe amb cap persona provinent de Sud-àfrica. 

La incidència a la Comunitat Valenciana, 13 punts per damunt de la mitjana nacional

Segons les dades del Ministeri, a la Comunitat Valenciana la incidència acumulada ha pujat fins a situar-se en 247,66 casos per cada 100.000 habitants, 13 punts per damunt que la mitjana nacional (234,03). 

La tendència va en augment, ja que la incidència al nostre territori ha pujat 16 punts des de l’última actualització (231,03) i 80 punts en l’última setmana (167,56). 

Al conjunt de l’Estat, s’ha registrat aquest dijous 14.500 nous casos de coronavirus, dels quals 8.339 han sigut diagnosticats en les últimes 24 hores. Així, s’eleva a 5.189.220 la xifra total de persones contagiades de Covid-19 des de l'inici de la pandèmia. 

Quant als morts, aquest dijous se n’han notificat 42. En l'última setmana, s'han registrat 131 defuncions. Actualment hi ha 4.093 pacients ingressats per Covid-19 a tot Espanya, 772 d’ells a l’UCI.

També et pot interessar

stats