L'EMA autoritza la vacuna de Pfizer per a xiquets i xiquetes de cinc a onze anys

La dosi serà menor que la dels majors de 12 anys i s'administrarà en dues vegades

Dos menuts
Dos menuts / Shutterstock

L'Agència Europea del Medicament (EMA) ha autoritzat la vacuna de Pfizer per als menors de cinc a onze anys, segons ha informat aquest dijous en un comunicat al seu web. L'EMA recorda que aquesta vacuna de Pfizer-BioNTech ja està autoritzada per a majors de dotze anys. Aquesta és la primera vacuna autoritzada en la UE per als més menuts.

L'EMA va començar a avaluar aquesta vacuna el passat 18 d'octubre. Aquest dijous ha detallat que la dosi per a aquest col·lectiu serà inferior a la utilitzada en persones de 12 anys o més. També ha detallat que "igual que en el grup de major edat, s'administra en dues injeccions en els músculs de la part superior del braç, amb tres setmanes de diferència".

El comité de medicaments humans de l'EMA, el que ha pres la decisió, enviarà ara la recomanació a la Comissió Europea, que emetrà una decisió final.

La vacuna de Pfizer-BioNTech va ser la primera aprovada a la Unió Europea per a majors de díhuit anys, el 21 de desembre de 2020, i el seu ús es va ampliar a adolescents a partir de dotze anys el passat 28 de maig.

Fora d'Europa, Israel ha començat a vacunat els més menuts i també ho estan fent ja països com Colòmbia o l'Argentina, que ja apliquen la vacuna xinesa a xiquets entre 3 i 11 anys, o l'Equador amb els majors de 5.

També et pot interessar

stats