Israel començarà a vacunar contra la Covid-19 el grup de 5 a 11 anys la setmana que ve

Se suma així a la curta llista de països que ja han començat a immunitzar els més menuts, com ara Colòmbia, l'Argentina o l'Equador

Un bar de Tel Aviv, a Israel, ofereix una beguda gratis als ciutadans que es vacunen
Un bar de Tel-Aviv, a Israel, ofereix una beguda gratis als ciutadans que es vacunen / À Punt NTC

Israel inicia la vacunació dels més menuts. El Ministeri de Sanitat israelià ha aprovat vacunar contra la Covid-19 els xiquets que tenen entre 5 i 11 anys i espera l'arribada de dosi de Pfizer per a aquest grup d'edat per a iniciar la inoculació la setmana vinent. Israel se suma així a la curta llista de països que ja està vacunant els més menuts: països com Colòmbia o l'Argentina, que ja apliquen la vacuna xinesa a xiquets entre 3 i 11 anys, o l'Equador amb els majors de 5.

Pfizer va assegurar el mes de setembre que la seua vacuna es podia aplicar també a menors entre 5 i 11 anys. Un mes després va demanar a l'FDA ( l'Agència de Medicaments nord-americana) autorització per a l'ús d'emergència de la seua vacuna contra la Covid-19 en xiquets de 5 a 11 anys. També l'EMA (Agència Europea de Medicaments) està analitzant aquesta administració de la vacuna de Pfizer i també la de Moderna.

Israel, mentrestant, ja ha fet un pas més enllà. Després que un comité assessor va recomanar vacunar els menors d'aquesta edat la setmana passada, el director general de Sanitat, Nachman Ash, ha validat la mesura. Les dosis que s'administraran als xiquets són de la farmacèutica Pfizer i més reduïdes, ja que només contenen un terç de l'antigen que es punxa als adults.

Es preveu que aquest dimecres o dijous Israel reba una remesa amb les primeres vacunes d'aquest tipus, i que els pròxims dies els equips mèdics tinguen instruccions sobre la manera d'aplicar la vacuna. "Volem començar com més prompte millor", va dir Ash en una entrevista al digital local Ynet.

Israel va realitzar des de finals de l'any passat un ràpid procés de vacunació amb el qual en pocs mesos va inocular amb dues dosis a gran part de la població, d'un total de 9,3 milions d'habitants. I actualment, el país registra una taxa de positius que no arriba a l'1%, té poc més de 5.600 pacients actius i només 145 d'ells estan hospitalitzats greus.

També et pot interessar

stats