L'EMA avalua l'ús de la vacuna de Moderna en xiquets de 6 a 11 anys

L'Agència Europea de Medicaments espera concloure l'avaluació de la de Pfizer durant el mes de desembre

Un sanitari prepara una dosi de la vacuna de Moderna contra la Covid-10
Un sanitari prepara una dosi de la vacuna de Moderna contra la Covid-19 / Reuters

L'Agència Europea de Medicaments (EMA) ha començat aquest dimecres a avaluar la possible extensió de la llicència europea de Moderna a xiquets d'entre 6 i 11 anys, una vacuna autoritzada en l'actualitat només per a majors de 12 anys.

El Comité de Medicaments Humans (CHMP) de l'EMA revisarà les dades sobre la vacuna Spikevax, de Moderna, per a determinar si en confirmen la seguretat i eficàcia contra la Covid-19 en aquesta franja d'edat, la qual cosa inclou els resultats d'un estudi clínic en curs.

L'agència espera concloure l'avaluació d'aquestes dades en “aproximadament dos mesos” i decidirà si recomanar l'extensió de l'ús d'aquesta vacuna a menors d'entre 6 a 11 anys, depenent de si les dades disponibles són suficients o de si es necessita més informació o anàlisis complementàries.

Quan acabe d'avaluar les dades, l'EMA comunicarà els resultats a la Comissió Europea, que és qui té l'última paraula sobre l'extensió de la llicència.

Primer, la vacuna de Pfizer

Pfizer, la vacuna més utilitzada a la UE des que es va aprovar al desembre de l'any passat, també va sol·licitar a l'EMA ampliar la seua llicència a xiquets de 5 a 11 anys, i l'agència espera concloure l'avaluació de les dades presentades per la farmacèutica el pròxim desembre, cosa que convertiria aquesta vacuna en la primera a usar-se en aquesta franja d'edat a la UE.

També et pot interessar

stats