El comité científic dels EUA recomana la vacuna de Pfizer a xiquets de 5 a 11 anys

La votació s'ha produït després d'un intens debat sobre la seguretat de les vacunes en menors, ja que en alguns casos s'han vist relacionades amb una afecció cardíaca

Vacunació a menors d'edat
Vacunació a menors d'edat / Shutterstock

El comité científic de l'Agència de Medicaments (FDA, en les seues sigle en anglés) dels Estats Units ha recomanat aprovar per a ús d'emergència la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer/BioNTech per a menors entre 5 i 11 anys.

Després de més de set hores de reunió, els experts del panell consultiu del regulador nord-americà han donat llum verda a la recomanació, amb 17 vots a favor i una abstenció.

Ara, l'FDA haurà d'emetre una decisió pròpia sobre aquest tema, que s'espera cap a l'1 de novembre. Més tard, els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) hauran de sotmetre a escrutini la immunització en aquest grup d'edat, que es calcula que pot englobar uns 28 milions de persones als EUA.

Està previst que el mateix comité assessor dels CDC es reunisca els pròxims 2 i 3 de novembre per a examinar les dades de la vacuna en els xiquets entre 5 i 11 anys, abans que la directora d'aquesta agència, Rochelle Walenksy, tinga l'última paraula.

Dubtes sobre possibles riscos

La votació s'ha produït després d'un intens debat sobre la seguretat de les vacunes en menors, ja que en alguns casos s'han vist relacionades amb una afecció cardíaca denominada miocarditis, que implica una inflamació del cor.

En aquest sentit, alguns membres del panell de l'FDA han posat l'accent en la necessitat de tindre més informació abans de recomanar la vacuna als menors de 5 a 11 anys, mentre que uns altres han subratllat que les dades sobre la seua eficàcia i seguretat són suficients per a tirar avant.

Pfizer defén la seua vacuna

Pfizer va publicar fa quatre dies les dades de la seua vacuna per als xiquets entre 5 i 11 anys, després d'un assaig practicat amb 2.000 menors.

Segons la farmacèutica, el seu antígen contra la Covid-19 és efectiu en un 90,7% en xiquets d'aquestes edats.

El 7 d'octubre passat, Pfizer i BioNTech van sol·licitar a l'FDA l'autorització per a l'ús d'emergència de la seua vacuna en xiquets de 5 a 11 anys. Fins al moment l'Agència de Medicaments nord-americana només autoritza que s'use a partir dels 12 anys.

També et pot interessar

stats