Pfizer demana a l'administració dels Estats Units autorització per a poder vacunar la població de 5 a 11 anys

Els organismes reguladors, FDA i els Centres de Control de Malalties (CDC), hauran de revisar ara la petició abans de donar-li llum verda

Una xiqueta amb mascareta rep una vacuna
Una xiqueta amb mascareta rep una vacuna / À Punt NTC

La biofarmacèutica alemanya BioNTech, desenvolupadora al costat de la farmacèutica nord-americana Pfizer d'una de les vacunes contra la Covid, ha demanat formalment a l'Administració de Fàrmacs i Aliments (FDA) dels Estats Units l'autorització per a l'ús d'emergència de la seua vacuna contra la Covid-19 en xiquets de 5 a 11 anys. Els Estats Units, de moment, han autoritzat la vacuna en la població major de 12 anys. La vacunació en el grup de 12 a 15 anys es va aprovar el passat 11 de maig.

La setmana passada, el cirurgià general dels Estats Units (el principal responsable de la salut pública del país), Vivek Murthy, va assegurar que les vacunes per als xiquets entre 5 i 11 anys "ja estan en l'horitzó". I les farmacèutiques Pfizer i BioNTech van anunciar fa deu dies que els resultats de les últimes proves clíniques han generat una "robusta" resposta d'anticossos i que la vacuna és segura. Això acosta la possibilitat d'un sèrum infantil disponible per a finals d'octubre o principis de novembre.

Després de presentar aquesta sol·licitud, ara els organismes reguladors, FDA i els Centres de Control de Malalties (CDC), hauran de revisar la petició abans de donar-li llum verda.

També et pot interessar

stats