Pfizer assegura poder vacunar xiquets d'entre 5 i 11 anys a partir d'octubre

La vacuna serà la mateixa però amb una dosi menor i en les pròximes setmanes sol·licitaran l'aprobació a l'EMA

Vacunació a un xiquet de 13 anys a Ronda
Vacunació a un xiquet de 13 anys a Ronda / Reuters

Els fundadors de la biormacéutica alemanya BioNTech, desenvolupadora al costat de la farmacèutica estatunidenca Pfizer d'una de les vacunes contra la Covid-19, confia poder administrar el seu preparat ja a partir de mitjans d'octubre també a menors d'entre cinc i onze anys.

"En les pròximes setmanes presentarem a les autoritats de tot el món els resultats del nostre estudi en relació amb els menors d'entre cinc i onze anys i sol·licitarem l'autorització de la vacuna per a aquesta franja d'edat, també ací a Europa", ha assegurat la cofundadora de BioNTech, Özlem Türeci.

En declaracions a Der Spiegel que avança aquest divendres el setmanari, ha afegit que ja s'està preparant la producció i que la vacuna serà la mateixa, però amb una dosi menor.

El cofundador de BioNTech, Uğur Şahin, ha precisat que els resultats de l'estudi ja estan sobre la taula i només han de ser preparats ara per a les autoritats reguladores.

Els menors de 6 mesos a 5 anys, a final d'any

Així mateix, per a final d'any s'espera tindre disponibles les dades d'estudi en relació amb menors a partir dels sis mesos d'edat.

Al mateix temps, els dos fundadors de BioNTech han cridat a fer els possibles en les pròximes setmanes per a convéncer els indecisos dels beneficis de la vacuna.

"Com a societat encara ens queden uns seixanta dies per a evitar un hivern dur" i "hauríem de fer els possibles en aquests dos mesos per a mobilitzar com més persones millor", ha dit Şahin.

També et pot interessar

stats