Els Estats Units autoritzen la vacuna de Pfizer per a la franja de dotze a quinze anys

L'Administració de Fàrmacs i Aliments destaca que la decisió permet protegir una població més jove, "acostant-nos a la fi de la pandèmia"

Un adolescent rep la vacuna contra la Covid-19 als Estats Units
Un adolescent rep la vacuna contra la Covid-19 als Estats Units / Hannah Beier (Reuters)

L'Administració de Fàrmacs i Aliments (FDA) dels Estats Units ha concedit autorització per a ús d'emergència a la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer per a adolescents majors de dotze anys. D'aquesta manera els reguladors han actualitzat el permís que va donar a la farmacèutica el desembre passat, quan només la va autoritzar per a majors de setze anys.

"La llum al final del túnel està augmentant i hui s'ha tornat una mica més clara", ha afirmat en un comunicat posterior el president dels Estats Units, Joe Biden. "Aquest és un avanç prometedor en la nostra lluita contra el virus", ha dit, en congratular-se que l'administració de vacunes està fent que "casos, hospitalitzacions i morts continuen caient" al seu país.

La comissionada en funcions de l'FDA, la doctora Janet Woodcock, ha coincidit que "l'ampliació de l'autorització per a ús d'emergència de la vacuna de Pfizer-BioNTech és una "mesura significativa en la lluita contra la pandèmia".

Woodcock ha assegurat també que "pares i tutors poden estar segurs que l'agència va dur a terme una revisió rigorosa i exhaustiva de totes les dades disponibles" abans de prendre la decisió d'autoritzar la vacuna per a adolescents. "La decisió de hui permet protegir una població més jove de la covid-19, acostant-nos al retorn a la normalitat i a la fi de la pandèmia", ha destacat.

Està previst que aquest pròxim dimecres el comité assessor sobre pràctiques d'immunització dels Centres de Control i Prevenció de Malalties (CDC) es reunisca per a elaborar recomanacions a l'hora de vacunar a aquesta nova franja d'edat.

El Canadà ja ha autoritzat la vacuna als majors de dotze anys

El Canadà es va convertir la setmana passada en el primer país del món a autoritzar el preparat de Pfizer per a majors de dotze anys, després que la farmacèutica anunciara a la fi de març una eficàcia del cent per cent en un estudi a 2.260 individus en aquest grup d'edat.

Pfizer era l'única vacuna de les tres autoritzades per l'FDA als Estats Units (les altres dues són la de Moderna i la de Johnson & Johnson) que estava disponible per a adolescents de setze i desset anys. Segons dades dels CDC, més de 2,4 milions d'aquests adolescents al país havien rebut fins a aquest dilluns almenys una dosi del preparat de Pfizer.

La immunització de xiquets, necessària per a posar fi a la pandèmia

Pfizer també ha iniciat assajos clínics de la seua vacuna en xiquets d'entre sis mesos i onze anys. Experts han assegurat que la immunització de xiquets, que suposen al voltant d'un 20% de la població dels EUA, és necessària per a posar fi a la pandèmia de coronavirus, i assenyalen que és poc probable que el país aconseguisca la immunitat col·lectiva fins que els menors siguen també vacunats. Més de 3,8 milions de menors d'edat s'han contagiat de Covid-19 durant la pandèmia als Estats Units.

Fins hui, 152,8 milions de persones (un 46% de la població estatunidenca) han rebut almenys una dosi de la vacuna, de les quals 115,5 milions (el 34,8%) estan ja completament inoculades.

També et pot interessar

stats