Pfizer espera poder vacunar tots els menors de més de sis mesos des de setembre

A partir de principis de juny es podrà administrar als menors a partir de dotze anys, "molt abans de l'esperat"

Una xiqueta amb mascareta rep una vacuna
Una xiqueta amb mascareta rep una vacuna

La vacuna contra la Covid-19 del laboratori alemany BioNTech desenvolupada conjuntament amb la farmacèutica nord-americana Pfizer estarà disponible per a tots els menors de més de sis mesos des de la pròxima tardor, segons ha avançat aquest dijous el setmanari Der Spiegel.

D'ací a d'unes poques setmanes es podrà administrar als menors a partir de dotze anys, "molt abans de l'esperat", segons BioNTech. El cofundador i el president del laboratori, Ugur Sahin, ha declarat: "Creiem que ara pot anar molt de pressa".

"Les proves fins ara sobre tolerabilitat i eficàcia són encoratjadores", ha agregat Sahin, qui ha dit a la publicació alemanya que la disponibilitat de la vacuna per a xiquets i xiquetes ha sigut una prioritat per al laboratori, que espera poder sol·licitar una autorització per a administrar-la a tots els menors de més de sis mesos des del setembre vinent.

Sahin ha afegit que l'empresa ja ha sol·licitat l'autorització condicional als Estats Units sobre la base dels resultats obtinguts entre mostres de menors entre 12 i 15 anys i manté que "a Europa estem en les últimes fases abans de la sol·licitud".

Sol·licitud a l'EMA la pròxima setmana

El responsable de BioNTech ha precisat que dimecres de la setmana pròxima es farà la sol·licitud corresponent a l'Agència Europea del Medicament (EMA) per a la vacuna destinada als menors de més de 12 anys.

Com el procés d'aprovació dura normalment unes setmanes el laboratori compta que es puga administrar ja la vacuna a aquest segment de població des de començaments de juny.

Per als menors de dotze anys Sahin ha explicat en Der Spiegel que actualment s'està realitzant un segon estudi clínic "que ja està molt avançat".

"Si tot va bé podríem, tan prompte com s'hagen valorat les dades, sol·licitar l'autorització per a una vacuna per a tots els menors de cada segment d'edat en diversos països", ha manifestat Sahin, qui avança que els resultats ja disponibles permeten pensar que el preparat serà "efectiu al cent per cent".

També et pot interessar

stats