L’EMA comença a avaluar l’ús de la vacuna de Pfizer per a xiquets i xiquetes de cinc a onze anys

En cas de rebre el vistiplau de l'organisme regulador, seria la primera autoritzada per a menors de dotze anys en la Unió Europea

Dos xiquets amb mascareta fan quarantena a casa
Dos xiquets amb mascareta fan quarantena a casa / Shutterstock

L'Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seues sigles en anglés) ha anunciat que l’organisme ha començat a avaluar l’ús de la vacuna de Pfizer-BioNTech contra la Covid-19 per als xiquets i xiquetes d'entre cinc i onze anys.

Actualment, la vacuna de Pfizer té l’autorització de la Comissió Europea per a injectar-se en persones majors de dotze anys des del maig passat.

Ara, el comité de medicaments d'ús humà de l’EMA ha informat que començarà a revisar els resultats d'un estudi clínic en curs amb xiquets i xiquetes de cinc a onze anys per a decidir si es recomana estendre el seu ús.

L’organisme ha dit que comunicarà les conclusions de la seua avaluació dins de dos mesos, excepte si necessita informació addicional. Posteriorment, aquesta s'enviarà a Brussel·les perquè la Comissió Europea avalue autoritzar la seua comercialització als països del marc comunitari.

La vacuna de Pfizer-BioNTech va ser la primera aprovada a la Unió Europea per a majors de díhuit anys, el 21 de desembre de 2020, i el seu ús es va estendre a adolescents a partir de dotze anys el passat 28 de maig. En cas de rebre el vistiplau de l'organisme regulador, seria la primera autoritzada per a xiquets a partir de cinc anys a la UE.

També et pot interessar

stats