Pfizer conclou que la seua vacuna és eficaç per a menuts de 5 a 11 anys

La farmacèutica presenta el resultat de les proves clíniques en aquest grup d'edat i assegura que el sèrum ha generat una "robusta" resposta d'anticossos i és segur

Dos xiquets amb mascareta fan quarantena a casa
Dos xiquets amb mascareta fan quarantena a casa

Les proves clíniques anunciades per Pfizer fa deu dies de la seua vacuna contra la Covid-19 per a xiquets i xiquetes d'entre 5 i 11 anys conclouen que el sèrum és segur i eficaç. Així ho han assegurat aquest dilluns els fundadors de la biofarmacèutica alemanya BioNTech, desenvolupadora de la vacuna juntament amb la farmacèutica estatunidenca Pfizer. També han dit que esperen poder administrar el seu preparat ja a partir de mitjans d'octubre.

Les proves es van realitzar a 2.268 participants d'entre 5 i 11 anys d'edat amb la inoculació de dues dosis de la vacuna, amb període de tres setmanes entre cadascuna. Les dosis emprades són de 10 micrograms, en lloc dels 30 micrograms emprats en les vacunes per als majors de 12 anys.

Segons la companyia, la vacuna va oferir "una gran resposta en aquest grup de xiquets després de la segona dosi" i "a més, va ser ben tolerada, amb els efectes secundaris comparables" amb els de persones de més edat.

"Estem desitjant estendre la protecció donada per la vacuna a la població més jove, subjectes a l'autorització dels reguladors, especialment ara que vigilem l'extensió de la variant delta i l'amenaça substancial que suposa per als xiquets", ha defés Albert Bourla, president de Pfizer, en un comunicat.

La vacuna de Pfizer va ser la primera que va rebre l'autorització de l'Agència Europea del Medicament (EMA en les seues sigles en anglés). Actualment, a Europa hi ha quatre vacunes diferents autoritzades. A finals del mes de maig, l'EMA va donar el vistiplau a la vacuna de Pfizer per al grup d'entre 12 i 15 anys i al mes de juliol va fer el mateix amb la vacuna de Moderna per als adolescents de 12 a 17 anys.

També et pot interessar

stats