La Conselleria d'Universitats reuneix tots els vicerectors per a consensuar criteris sobre l'ús de la mascareta

La UV és l'única que obliga a portar-ne, però el vicerectorat està disposat a reconsiderar aquesta postura, segons Víctor Herrera, coordinador de l'Assemblea d'Estudiants

Víctor Herrera (dreta), al costat d'altres membres de l'Assemblea General d'Estudiants de la UV
Víctor Herrera (dreta), al costat d'altres membres de l'Assemblea General d'Estudiants de la UV / Universitat de València

La Conselleria d'Universitats reuneix tots els vicerectors de les universitats públiques valencianes per a consensuar criteris sobre l'ús de la mascareta en els interiors. La Universitat de València és l'única que obliga a portar-la i açò ha generat molt de malestar entre els alumnes.

Víctor Herrera, coordinador de l'Assemblea General d'Estudiants, ha explicat a Les notícies del matí que després de la reunió que van matindre aquest dimarts a la UV, el vicerectorat està disposat a reconsiderar aquesta postura. "El vicerector està parlant amb els degans de la facultat i resta de membres per a veure si arriben a un acord per a posar l'ús voluntari".

Segons indica, des de la Universitat de València els van indicar que l'autonomia universitària els permet imposar-ne l'ús encara que el reial decret diga que és recomanable i que ho fan sobretot per a protegir la salut. "En la reunió vam exposar les nostres demandes d'un ús recomanable, però no obligatori de la mascareta", ha insistit Herrera.

Els estudiants queden ara a l'espera de veure quina decisió és la definitiva per part de la institució per a adoptar o no mesures de pressió.

La Universitat de València no ha obert cap expedient per no portar la mascareta, però Herrera ha denunciat que durant el cap de setmana es va expulsar dos alumnes de la biblioteca per no dur-la.

Víctor Herrera, coordinador de l'Assemblea General d'Estudiants en Les notícies del matí

També et pot interessar

stats