L'estudiantat de la UV, contra l'obligatorietat de les mascaretes: "La universitat s’ha quedat sola en aquesta decisió"

Els representants de l'alumnat han assegurat que si el rectorat no canvia la decisió, convocaran vagues i manifestacions

Un grup d'estudiants de la Universitat de València
Un grup d'estudiants de la Universitat de València / À Punt NTC

Les universitats valencianes han viscut aquest dimarts el primer dia de classe després de la retirada de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta. Si bé amb caràcter general l'ús d'aquesta és opcional als espais interiors, la Universitat de València és l'única de les públiques que obliga a portar-la, una situació que ha generat gran disparitat d'opinions entre l'estudiantat.

Precisament per tractar aquesta situació, la vicerectora de Sostenibilitat, Pilar Serra, s’ha reunit d’urgència amb els sindicats estudiantils, que han assegurat que no hi ha hagut cap acord perquè no els han deixat "exposar cap argument" i "només han afirmat que mantindran la decisió durant, almenys, dues setmanes més", segons Sergio Alonso, president de la Unió d’Estudiants Valencians.

El coordinador de l'Assemblea General d'Estudiants, Víctor Herrera Latorre, ha explicat que el centre utilitza com a argument "el risc de les persones majors". Des de l'Assemblea han demanat la recomanació de l'ús de la mascareta i no l’obligatorietat, "ja que les persones que siguen de risc ja saben que l’han de portar i la gent més jove ha de tindre l’opció de no fer-ho", ha argumentat.

Sergio Alonso, president de la Unió d’Estudiants Valencians, ha advertit que, segons la llei, la conseqüència de la desobediència seria l’expulsió de la universitat per un període d’entre dos mesos i tres anys. "La universitat s’ha quedat sola en aquesta decisió", ha dit. Per aquest motiu, diversos portaveus estudiantils han assegurat que si no es revoca aquesta decisió, estan disposats a convocar una vaga, a més de protestes.

Sobre la decisió s'ha pronunciat també la consellera d'Universitats, Carolina Pascual, que ha recordat que el centre educatiu, "igual que qualsevol empresa, en pot recomanar l'ús si considera que no es garanteixen les condicions de seguretat". Pascual mantindrà una reunió amb totes les universitats per a unificar criteris respecte a aquesta situació.

També et pot interessar

stats