La Conselleria d'Universitats demana respectar l'autonomia universitària per a regular l'ús de mascaretes

La resolució de la UV que manté l'ús obligatori de mascaretes, aprovada el 22 d'abril, afecta totes les activitats acadèmiques i no acadèmiques, tant a estudiants com treballadors

Opositors i opositores s'examinen de les proves MIR a una aulari de la Universitat de València
Gent amb mascareta a la Universitat de València / Sabina Garcés

La Universitat de València manté fins al moment l’obligatorietat en l’ús de les mascaretes en interiors al seu campus fins a completar el curs acadèmic el 31 d’agost. Segons el centre educatiu, aquesta mesura preventiva pretén "afavorir la protecció adequada i homogènia de l'estudiantat i del personal", malgrat que les mascaretes van deixar de ser obligatòries en espais interiors  a tot el país des del passat 20 d'abril, excepte en determinats ambients com els centres hospitalaris.

Si bé aquest tema no era l'objecte central del dia, ha tornat a estar damunt la taula aquest dimecres durant una reunió celebrada entre la directora general d'Universitats, Pilar Ezpeleta, i els vicerectors de les institucions d'educació superior. Precisament aquest dimarts la consellera d’Universitats, Carolina Pascual, ha assegurat que la universitat, "igual que qualsevol empresa", pot recomanar l'ús de les mascaretes “si considera que no es donen les condicions de seguretat suficients enfront del coronavirus”.

Des de la Conselleria han recordat que, a més de complir les indicacions del reial decret de Sanitat, i les recomanacions de la Conferència de Rectors (CRUE), s’ha de respectar “l'autonomia universitària, constitucionalment reconeguda, i al que els serveis de prevenció de riscos laborals de cada universitat determinen".

Aquest matí, Víctor Herrera, coordinador de l'Assemblea General d'Estudiants, explicava a Les notícies del matí que el vicerectorat estava disposat a reconsiderar aquesta postura. "El vicerector està parlant amb els degans de la facultat i resta de membres per a veure si arriben a un acord per a posar l'ús voluntari" ha assegurat.

Per ara, es manté en vigor la resolució del vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable de la UV, datada a 22 d'abril, on s’estableixen les noves normes d'ús de mascareta "com a mesura de protecció en les instal·lacions de la Universitat de València".

L'àmbit d'aplicació de la resolució afecta a totes les activitats acadèmiques i no acadèmiques de l'estudiantat i personal de la UV, treballadors d'empreses externes que realitzen la seua tasca en l'entitat acadèmica i als usuaris d’activitats organitzades per la universitat.

També et pot interessar

stats