El Consell qualifica de "molt alarmants" les dades de delinqüència: "Se n'està anant de les mans"

Els homicidis i assassinats pugen un 160% en el primer trimestre i les agressions sexuals, un 40%. L'Observatori de Seguretat realitzarà una enquesta diagnòstica sobre seguretat a la Comunitat Valenciana

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, i el cap del Consell, Carlos Mazón, assisteixen a la inauguració del Monument Homenatge a la Policia Nacional en el seu Bicentenari
Elisa Núñez i Carlos Mazón assisteixen a la inauguració del monument homenatge a la Policia Nacional en el seu bicentenari / X: @GVAjusticia

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, ha qualificat de "molt alarmants" les dades de delinqüència a la Comunitat Valenciana: "Se n'està anant de les mans".

En este sentit, ha destacat que "els homicidis i assassinats s'han elevat un 160% en els primers tres mesos de l'any, les agressions sexuals han augmentat un 40% o els robatoris de vehicles o el tràfic de drogues presenten increments pròxims al 10%".

A això, ha seguit, "hem de sumar que a zones turístiques com Benidorm els robatoris amb força s'han incrementat un 140%".

Així, ha anunciat que l'Observatori de Seguretat de la Conselleria de Justícia i Interior realitzarà una enquesta diagnòstica sobre seguretat ciutadana en l'autonomia.

Montero s'ha pronunciat en estes termes després d'explicar que les xifres sobre criminalitat del primer trimestre del 2024 són "tremendament alarmants".

Segons ha informat el responsable de Seguretat, "les dades que ha fet públics el Ministeri de l'Interior del primer trimestre de 2024 reflecteixen que els índexs de criminalitat no deixen de créixer".

Falta de mitjans

A més de les dades sobre criminalitat, Javier Montero ha insistit a denunciar "la falta de mitjans dels cossos i forces de seguretat de l'estat". Per això, han vist necessari "reclamar eixos efectius i lamentar una situació que a Castelló es traduirà en la falta de 60 guàrdies civils menys".

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències també ha lamentat "la falta de transparència" en les dades sobre criminalitat, especialment als municipis de menys de 20.000 habitants, que són pràcticament el 90% dels municipis de la Comunitat Valenciana.

Deixen les policies locals sense eines per a previndre i combatre eixe alt crim que s'està produint tant per la falta de mitjans com per la massiva afluència d'immigració il·legal

"Deixen les policies locals sense eines per a previndre i combatre eixe alt crim que s'està produint tant per la falta de mitjans com per la massiva afluència d'immigració il·legal".

Assentaments i delictes d'ocupació

La problemàtica sobre assentaments o delictes d'ocupació, així com l'estudi en els municipis valencians són un altre dels punts principals que s'han debatut en esta sessió plenària.

L'Observatori de Seguretat reactivat este dilluns es reunirà periòdicament una vegada dut a terme este estudi per a trobar els mitjans que es necessiten per a combatre la inseguretat pública a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats