Barrera anuncia mesures per a defendre els propietaris enfront de l'ocupació il·legal

Justícia posarà a disposició de la ciutadania totes les oficines de delictes per a protegir les famílies

Visita del vicepresident i conseller Vicente Barrera a Massamagrell
Visita del vicepresident i conseller Vicente Barrera a Massamagrell / Europa Press

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha anunciat aquest dilluns que la Generalitat estudiarà la posada en marxa de mesures per a "defendre els drets dels propietaris dels habitatges enfront de l'ocupació il·legal". En concret, el Consell estudia una acció conjunta entre la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge i la Conselleria de Justícia i Interior.

En paraules del conseller, l'objectiu és "denunciar l'ocupació il·legal no sols a la Comunitat Valenciana, sinó a tot Espanya". Segons Barrera, el Consell vol defendre "qui mai s'ha defés, que són els propietaris legítims dels habitatges" i ha denunciat que "amb la llei estatal es defén el delinqüent". El vicepresident primer ha assegurat que "entén les queixes de totes les víctimes" i que lluitaran "al seu costat per a acabar amb aquesta xacra social". "El desitjable és que si algú detecta que una propietat privada ha sigut ocupada, puga cridar a la policia, perquè qui ocupa un habitatge que no és seu està cometent un acte il·legal, està cometent un delicte", ha sostingut.

Barrera ha fet aquestes declaracions en una visita al barri de la Magdalena de Massamagrell (Horta Nord) per a conéixer la situació, després de diversos episodis d'ocupació il·legal d'habitatges. A continuació, han mantingut una reunió de treball amb l'alcaldessa de la Massamagrell, Pilar Peris, i l'alcaldessa de Museros, Cristina Civera.

Justícia posarà les oficines de delictes a disposició de les famílies

Per part seua, la directora general d'Atenció a les Víctimes, Belén Polze, ha anunciat que la Conselleria de Justícia i Interior "posarà a disposició totes les oficines de delictes per a protegir les famílies enfront de l'ocupació il·legal". Polze ha assegurat que la prioritat és "que totes les persones que són víctimes de l'ocupació il·legal, a partir d'ara, tinguen la protecció amb la qual no comptaven".

Actualment, hi ha 36 oficines de delictes, una per cada partit judicial, totalment gratuïtes, amb l'atenció de lletrats, psicòlegs i treballadors socials.

També et pot interessar

stats