El Consell posa a la disposició del Marroc i Líbia ajuda de cooperació i d'emergència

Camarero assegura que Farmamundi i Creu Roja, que treballen al terreny, informen el govern valencià sobre les necessitats diàries

Derna (Líbia), assolada pel pas del cicló
Derna (Líbia), assolada pel pas del cicló / Esam Omran Al-Fetori (Reuters)

La Generalitat ha posat a la disposició del Marroc i Líbia ajuda de cooperació i d'emergència davant de les catàstrofes ocorregudes en els últims dies, segons han explicat la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, i la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez.

Camarero ha presidit aquest dimecres la reunió del Comité d'Acció Humanitària d'Emergència (CAHE) convocat per a analitzar la situació del Marroc després del terratrémol patit i de Líbia després de les inundacions, i informar els membres del comité sobre les actuacions que en aquesta matèria està realitzant el govern valencià.

En aquests moments, ha indicat la vicepresidenta segona, estan mobilitzades les dues entitats de cooperació amb les quals s'està treballant al terreny, Farmamundi i Creu Roja, que, a més, els van informant sobre quines són les necessitats que estan sorgint. Així, ha explicat que Farmamundi està repartint kits higiènics entre la població més afectada pel terratrémol i oferint assistència psicològica, "tal com ha sol·licitat el govern del Marroc".

A més de la part de cooperació, des de la Conselleria d’Interior s'ha oferit ajuda d'emergència, però, de moment, "ni el Govern d'Espanya ni el del Marroc l'ha requerida", ha afirmat Camarero, encara que els bombers de les tres diputacions "estan disposats a acudir a Líbia si així ho sol·licita”.

Segons l'últim balanç, el terratrémol ha causat vora 3.000 morts i més de 5.500 ferits al Marroc. Mentrestant, a Líbia el balanç és de 6.872 persones mortes i més de 10.000 persones desaparegudes; un desastre que, segons el cap del Consell Presidencial, Mohamed al Manfi, "supera les capacitats del país".

També et pot interessar

stats