La Creu Roja estima que hi ha 10.000 persones desaparegudes pel cicló a Líbia

L'Organització Internacional de la Salut sosté que el cicló va ser de "proporcions èpiques"

Automòbil danyat després del pas de Daniel a Qandula, Líbia
Automòbil danyat després del pas de Daniel a Qandula, Líbia / Reuters

Vora 10.000 persones afectades per un cicló al nord-est de Líbia es troben desaparegudes, la qual cosa fa témer que les víctimes mortals d'aquest desastre natural siguen més que les prop de 2.400 que han comunicat fins ara les autoritats, segons informacions del representant de la xarxa més gran de socors del món.

El delegat de la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja (FICR), Tamer Ramadan, ha manifestat que el cicló Daniel ha sigut tan devastador a Líbia com el gran terratrémol que ha assotat Marroc.

"Podem confirmar que milers de persones han perdut la vida, milers estan desaparegudes i milers han perdut les seues llars, però els números finals seran establits pels nostres equips, que estan avaluant la situació sobre el terreny", ha comentar.

L'Organització Internacional de la Salut (OMS) sosté que el cicló va ser de "proporcions èpiques" i que ha enviat un primer carregament amb quaranta tones d'ajuda que ha d'arribar en breu a la zona damnificada.

"Estem fent tot el que podem per a donar primers auxilis, evacuar ferits, oferir suport psicosocial i altres serveis humanitaris, però les necessitats són gegantesques i superen per molt la capacitat de la Mitja Lluna Roja Líbia i del mateix govern", ha explicat Ramadan.

Les comunicacions representen un gran problema per la falta d'electricitat, i la interrupció dels serveis de telefonia mòbil i d'internet en les zones afectades pel cicló, que va arribar diumenge a la ciutat de Derna, la més danyada. Aquesta població costanera és la quarta més poblada del país amb uns 120.000 habitants en el moment del desastre natural.

En aquestes circumstàncies, les autoritats que governen l'est del país han sol·licitat ajuda internacional.

"Demanem als nostres socis internacionals que es tornen a centrar en Líbia i donen tot el suport que puguen per a tirar avant", ha assenyalat Ramadan.

També et pot interessar

stats