El Consell atorga 902.000 euros en ajudes de primera necessitat a 124 famílies de l’incendi de Campanar

Dues famílies que residien en els edificis cremats accedeixen a l’import màxim de les subvencions, de 10.000 euros

El veïnat contempla l'estructura cremada de l'edifici de Campanar en què es va declarar l'incendi
El veïnat observa l'estructura cremada de l'edifici de Campanar en què es va declarar l'incendi / Rober Solsona (Europa Press)

El ple del Consell d’este dilluns ha ratificat l’informe que avala les ajudes de primera necessitat a les famílies afectades per l’incendi dels dos edificis del barri de Campanar de València. Dins d’esta línia de subvencions, rebran ajudes d’entre els 6.000 i els 10.000 euros, un total de 124 famílies, el que suposarà un import total de 902.000 euros, segons han exposat des de la Generalitat.

Les famílies podran destinar estes ajudes a les despeses de primera necessitat derivades de l’incendi, segons constava en el decret aprovat quatre dies després que el foc va cremar 138 vivendes del complex i deixara a més de 200 veïns sense llar. Podien acollir-se a estes subvencions les famílies que residien de manera habitual en els pisos fins al moment de l’incendi.

Així, s’han concedit ajudes de 6.000 euros a trenta famílies, altres 49 han rebut compensacions de 7.000 euros, mentre que 28 famílies han rebut subvencions de 8.000 euros per a despeses de primera necessitat. A més, altres quinze famílies dels edificis que es van cremar la vesprada del 22 de febrer han rebut ajudes per import de 9.000 euros.

Per últim, únicament dues famílies han accedit a les ajudes de l’import màxim, de 10.000 euros, segons han detallat fonts del Consell. 

També et pot interessar

stats