Propietaris i inquilins de l'edifici incendiat de Campanar de València difereixen sobre les ajudes

Els propietaris diuen que els diners dels fons de micromecenatge han de ser per a ajudar a reconstruir l'edifici, mentre els inquilins defensen que la recaptació és per a tots els damnificats

Edifici de Campanar, a València
Edifici de Campanar, a València / À Punt NTC

Propietaris i inquilins de l'edifici incendiat al barri de Campanar de València el passat 22 de febrer, en el qual van morir deu persones, difereixen sobre el destí dels fons de la campanya principal de micromecenatge que es va iniciar per a ajudar les persones afectades.

Segons els primers, des del principi es va dir que els diners eren per a ajudar els propietaris a reconstruir l'edifici, en el cas que fora factible, mentre que els segons defensen que la recaptació era per a tots els damnificats, independentment que foren propietaris o inquilins.

El vicepresident de l'Associació de Propietaris Afectats per l'incendi de Campanar (Aproicam), Enrique Salvador, ha manifestat que "no hi ha hagut cap malentés: des del primer moment, els impulsors del crowdfunding, Sergio i Violeta, van dir que les ajudes eren perquè els propietaris reprengueren la vida al barri i això implicava reconstruir, si es podia, els habitatges".

"No hi ha hagut cap canvi de criteri ni res. En tot cas, hi ha hagut un aclariment respecte al destí, però des del primer moment el destí era este", ha assegurat.

No obstant això, des de l'Associació de Residents Damnificats de l'Incendi de Campanar (Ardic), que aglutina propietaris, inquilins i familiars de damnificats, el seu vicepresident, Manuel Fandos, ha assenyalat que la campanya es va iniciar com una recaptació impulsada per les falles del barri per a "tots els residents, independentment que foren propietaris o inquilins".

Però Enrique Salvador ha insistit que la "campanya oficial" és la de Sergio i Violeta i ells "van decidir que per a recuperar la vida normal al barri de Campanar havien d'ajudar els propietaris, perquè a més, faran falta molts diners, en el cas que es puga reconstruir".

"Els inquilins tenen totes les ajudes i, si tenen una asseguraça, han pogut recuperar tot el valor de les seues pertinences, però nosaltres no, les nostres assegurances seran insuficients. Hem perdut, a part del contingut, tot l'habitatge, els estalvis de tota la vida", ha lamentat.

Encara que no ha precisat la quantitat, ha indicat que la campanya porta recaptats "més de 100.000 euros" i ha insistit: "No anem contra ningú; només anem a favor que l'objectiu puga aconseguir-se".

Manuel Fandos ha replicat: "Crida l'atenció que una fi positiva per a famílies damnificades, independentment de si eren propietaris o inquilins, haja canviat el seu destí".

En un comunicat, Ardic ha recordat que les recaptacions de fons a través de GoFundMe es van crear l'endemà de l'incendi amb "la finalitat de proporcionar ajuda a tots els damnificats" i llavors no s'havien creat ni Aproicam ni Ardic.

També et pot interessar

stats