El Congrés reuneix polítics i científics per a acostar la ciència a la tasca legislativa

És la primera vegada que intercanvien coneixements en el projecte Ciència al Parlament, que busca una aposta decidida per la innovació i la tecnologia.

Jornada de Ciència al Parlament | @Cienciamento
Jornada de Ciència al Parlament | @Cienciamento

El Congrés acull durant dos dies el programa Ciència al Parlament, un projecte per a fer arribar a la classe política les necessitats de la ciència i quins assumptes han d'abordar per a legislar sobre aquestes matèries. Aquest dimarts han començat els col·loquis en què un centenar de científics i un centenar de polítics seuen a la mateixa taula per a parlar sobre com la ciència pot ajudar la tasca legislativa.

Un dels promotors d'aquest programa, el valencià Andreu Climent (doctor en Electrònica del Servei de Cardiologia de l'Hospital Gregorio Marañón) ha dit durant una entrevista en À Punt NTC Matí que l'objectiu és fer entendre a diputats i polítics que la inversió innovació i la tecnologia té un important retorn per a la societat. 

Polítics i científics intercanviaran coneixements en àrees com ara la gestió de l'envelliment, el canvi climàtic, les noves tecnologies, problemes amb els antibiòtics, la prevenció del suïcidi, la conciliació familiar o les migracions. "Hi ha molts temes amb suficient investigació cientifica per a poder informar els polítics i que aquests puguen prendre decisions però des del coneixement", ha destacat Climent.  

Segons explica el promotor de la iniciativa Ciència al Parlament, en molts països hi ha una relació estreta entre científics i polítics i aquest canvi ja s'està donant a Espanya, on encara no es s'ha produït una aposta dedicida per la ciència. "Si les lleis es preparen tenint present que la innovació i la tecnologia estiga disponible en totes les àrees, s'aconseguirà una societat més rica", afig. 

Ciència al Parlament es pot seguir en directe des del web www.cienciaenelparlamento.org. 

També et pot interessar

stats