Elefants, rinoceronts i tigres de Bengala: confisquen més d'un miler d'animals dissecats en una nau de Bétera

És la major troballa d’animals dissecats protegits d’Espanya i una de les més significatives d'Europa

Confisquen més d'un miler d'animals dissecats en una nau de Bétera / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil s'ha incautat a Bétera de la major col·lecció d’animals dissecats protegits d’Espanya i una de les més significatives localitzades mai a Europa, amb 1.090 exemplars valorats en més de 29 milions d’euros.

En el marc de l’operació Valcites, els agents investiguen una persona per presumptes delictes de contraban d’espècies i per un altre delicte referit a la protecció de fauna i flora, segons han confirmat fonts de la Benemèrita. El jutjat de Llíria s’ha fet càrrec de la investigació.

Els agents han trobat tots els animals en una nau de més de 50.000 metres quadrats de Bétera. Dels exemplars amb els quals presumptament s’ha comerciat il·legalment, 405 estaven inclosos en la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres, com han concretat fonts de la Guàrdia Civil.

Fins i tot alguns dels animals localitzats pels agents ja s’han extingit, com un Oryx dammah, una espècie que va viure al nord d’Àfrica, o pràcticament extints, com un addax o un tigre de Bengala.

A la nau també hi havia animals amb diversos nivells de protecció com guepards, lleopards, lleons, linxs, un os polar, una pantera de les neus o un rinoceront blanc i 198 peces de grans claus d'ivori d'elefants.

Anàlisi de la documentació

L'operació, que ha dut a terme l'equip del Seprona de la Guàrdia Civil de València, es va iniciar el novembre, quan els agents van tindre coneixement d'una possible col·lecció privada d'espècimens d'animals a Bétera.

En la següent fase de l'operació, els agents analitzaran tota la documentació aportada pel propietari per a justificar la tinença de les peces ressenyades.

Per la quantitat d'exemplars, aquesta col·lecció supera, fins i tot, una de les més nombroses trobades a Espanya, amb vora 200 exemplars, i identificada el febrer del 2019 a Alacant.

També et pot interessar

stats