La Guàrdia Civil d'Alacant intervé quatre potes d'elefant que estaven a la venda per internet

Convertides en banquetes, es venien per 600 euros cadascuna. S'investiga dos homes per un delicte relatiu a la protecció de la fauna i la flora

Potes d'elefant intervingudes per la Guàrdia Civil a Alacant
Potes d'elefant intervingudes per la Guàrdia Civil a Alacant / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha intervingut quatre potes d'elefant africà, que estaven la venda en Internet convertides en xicotetes banquetes, a 600 euros cadascuna. Les autoritats investiguen dos homes per un delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna.

L'elefant compta amb el grau més alt de protecció d'espècies protegides pel conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITIS) i el Reglament (CE) 338/1997, per la qual cosa la tinença i venda d'espècies protegides per la legislació internacional requereixen documentació acreditativa de la seva legalitat.

Les recerques es van iniciar el novembre passat per agents de l'Equip de Recerca del Servei de Protecció de la Naturalesa d'Alacant, després de detectar que s'estaven comercialitzant de manera fraudulenta en Internet les quatre potes d'elefant africà.

Els dos homes investigats són de nacionalitat espanyola i tenen 39 i 67 anys. Es poden enfrontar a penes de presó des de sis mesos a dos anys. Aquesta pena podria ser imposada en la meitat superior si es tracta d'espècies o subespècies catalogades en perill d'extinció, segons el Codi Penal.

Les quatre potes d'elefant es troben dipositades de manera cautelar en dependències oficials de la Guàrdia Civil a la disposició de l'autoritat judicial competent, segons han informat aquest diumenge fonts de la Benemèrita.

També et pot interessar

stats