La Guàrdia Civil intervé més de 200 peces d'elefants, hipopòtams i girafes a Alacant

Els animals dissecats són d'espècies amenaçades i es venien a través d'internet.

Algunes de les peces d'animals dissecats, que està prohibit vendre per ser d'espècies amenaçades
Algunes de les peces d'animals dissecats, que està prohibit vendre per ser d'espècies amenaçades / Arxiu

La Guàrdia Civil ha intervingut més de 200 exemplars dissecats de diverses espècies incloses en el 'Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre' a Alacant. En concret, s'han confiscat peces de lleó africà, rinoceront blanc, tigre de bengala, hipopòtam, cocodril africà, antílop africà i girafa, entre moltes altres.

L'operació, denominada 'Taxideràlia', l'han dut a terme les patrulles de protecció de la naturalesa de Monòver i Alacant, i ha culminat amb la investigació de sis persones com a presumptes autores de delictes contra la fauna i la flora per tràfic i comercialització d'espècies protegides.

L'operació Taxideràlia va començar quan la Guàrdia Civil va detectar, durant 2018, una proliferació d'anuncis per internet on es venien animals dissecats d'espècies incloses en el conveni CITES, a pesar d'estar prohibida la venda.

Es tracta de l'últim colp al tràfic il·legal d'espècies a Espanya, que s'emmarca dins del Pla d'Acció Espanyol de Lluita contra el Tràfic d'Espècies Silvestres, liderat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil. En 2018 es van realitzar més de 60 operacions contra el tràfic il·legal d'espècies pel Seprona.

També et pot interessar

stats