La Comunitat Valenciana registra la primera mort per pigota del mico d'Espanya i Europa

La persona ha mort per una encefalitis associada a la infecció, però encara s'analitza el cas per determinar la confirmació definitiva de la causa de la defunció

Lesions en la pell provocades per la pigota dels micos preses en un estudi fet al Congo entre el 1996 i el 1997
Lesions a la pell provocades per la pigota del mico, preses en un estudi fet al Congo entre el 1996 i el 1997 / Brian W. J. Mahy (Center for Disease Control and Prevention)

La Conselleria de Sanitat Universal ha confirmat aquest divendres que la primera mort per pigota del mico a Espanya i Europa s'ha produït a la Comunitat Valenciana. Es tracta del mateix cas comunicat aquesta vesprada pel Ministeri de Sanitat.

Segon apunta el diari Información, la defunció s'ha produït a l'Hospital de Sant Joan d'Alacant i la causa ha sigut una encefalitis associada a la infecció, encara que analitza el cas per a determinar la confirmació definitiva de la causa del decés. La víctima és un home del voltant de 40 anys que es trobava ingressat en l'UCI.

El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest divendres 4.298 casos confirmats al conjunt de l'Estat, segons la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica (RENAU). De les 3.750 persones infectades sobre les quals es disposa d’informació, fins ara 120 han estat hospitalitzades (3,2%) i una ha mort, fet pel qual ha esdevingut la primera víctima mortal a Espanya d'aquesta malaltia. L'OMS ha declarat l'emergència de salut pública internacional.

El Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha difós aquest divendres les últimes dades sobre les persones infectades de pigota del mico. Dels casos confirmats, més de 4.000 eren homes i només 64 dones, i l'edat oscil·la entre 10 mesos i 88 anys, amb una mitjana d'edat de 37 anys.

A més, es disposa d'informació sobre el mecanisme de transmissió més probable en 2.253 casos, sent en el 82,1% per contacte estret en el context d'una relació sexual i en el 10,5% per contacte estret no sexual.

Més de 200 contagis a la Comunitat Valenciana

A la Comunitat Valenciana, la Conselleria de Sanitat ha informat hui de 34 nous positius. Per això, fins ara se n'han contagiat 205 valencians i valencianes. D’aquesta manera, és la quarta comunitat autònoma amb més persones contagiades, després de Madrid (1.656), Catalunya (1.406) i Andalusia (498). Només dues autonomies han notificat menys de deu casos: Navarra (8) i La Rioja (2), i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla no n’han informat de cap. 

També et pot interessar

stats