Sanitat confirma 43 positius nous de pigota del mico i supera els 200 casos registrats

L'actual brot de pigota presenta diferències importants als anteriors, com el dolor rectal o l'edema del penis

Erupció provocada per una infecció de pigota dels micos
Erupció provocada per una infecció de pigota símica / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 43 nous casos positius de pigota del mico a la Comunitat Valenciana des de l'última actualització, de dimarts passat.

D'aquesta manera són 205 els casos positius a la Comunitat Valenciana des que hi ha registres, segons ha informat el departament que dirigeix Miguel Mínguez. En concret, hi ha 89 positius a la província d'Alacant, tres a Castelló i 101 a la província de València, als quals se'n sumen dotze no residents.

L'actual pigota del mico té símptomes diferents dels brots anteriors

L'actual brot de pigota del mico presenta diferències importants en els símptomes davant dels anteriors registrats en regions endèmiques, entre els quals hi ha el dolor rectal o l'edema del penis, segons un estudi entre pacients britànics que publica The British Medical Journal.

Les conclusions es basen en vora 200 casos de pigota del mico confirmats en un centre de malalties infeccioses de Londres entre maig i juliol de 2022 i els investigadors consideren que aquests resultats haurien d'ajudar els metges a detectar abans les infeccions. L'estudi assenyala que alguns dels símptomes comuns que descriuen els afectats, com el dolor rectal, la unflor del penis o d'amígdales, que difereixen dels descrits en brots precedents.

Tots els pacients presentaven lesions en la pell o en les membranes mucoses, amb més freqüència als genitals o a la zona perianal. La majoria (86%) dels pacients va informar d'una malaltia sistèmica i els símptomes sistèmics més comuns van ser febra (62%), inflamació dels ganglis limfàtics (58%) i dolors musculars (32%).

També et pot interessar

stats